Düdüklü Tencere

Düdüklü Tencere Özellikleri Nelerdir?

Düdüklü tencereler yemek yapmada hayatımızı kolaylaştıran mutfak gereçleridir. Sahip oldukları birçok özellik vardır. En başta yemekleri hızlı pişirmeleri ile ünlüdür. Bakıldığında bu tencere türleri buhar ve basınç gücünün etkisiyle yemekleri diğer tencerelere nazaran daha hızlı pişirmeye yarayan mutfak ekipmanlarıdır.  Adını basıncın etkisiyle hava akışını sağlayan düdük kısmından alan bu tencereler yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Bu noktada belirtilmelidir ki Taç düdüklü tencereler konusunda kaliteden ödün vermeyen ürünleri ile sizlere pek çok seçenek sunmaktadır.
Düdüklü Tencere  Özellikleri Nelerdir - Taç
Düdüklü Tencere  Özellikleri Nelerdir - Taç
Genellikle çelik gibi materyallerden üretilen düdüklü tencereler dayanıklı yapılarıyla bilinirler. Bu tencere tiplerinde farklı büyüklük ve modelde birçok seçenek bulunmaktadır. Ayrıca renk olarak da farklı modeller içerebilmektedir. Yine son zamanlarda mutfaklarda kullanılmaya başlanan elektrikli düdüklü tencereler de oldukça fazla ilgi görmektedir. 

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır?

Düdüklü tencere kullanımı açısından oldukça pratik bir tencere türüdür. Ancak düdüklü tencere kullanımı ile ilgili dikkat edilmesi gereken birtakım önemli noktalar da bulunmaktadır. Bu tencere türünü kullanmadan önce bir hazırlık aşaması vardır. Pişirilmek istenen yemek bu aşamada hazır hale getirilir. Yiyecekler yıkanıp doğranarak tencereye koyulmaya hazırlanır. Yiyeceklerin tencereyle buluşmasının ardından belirli miktarda su eklenir. Burada belli bir noktaya kadar su eklenmesi gerekmektedir. Belirtilmelidir ki düdüklü tencereler su ve yiyecek açısından aşırı doldurulmamalıdır. Ardından tencerenin kapağının sıkıca kapatılıp, emniyet kilidinin kontrol edilmesi gerekir. Bu noktada kapağın doğru kapatılması önemli bir hususu oluşturmaktadır. Ocağa konulurken bir diğer dikkat edilmesi gereken nokta ise kısık ateşte kullanılması yönünde olmaktadır. Düdüklü tencereleri yüksek ateşte kullanmamanız önemlidir.
Tel: 08503039000

Adres: İstoç Toptancılar Çarşısı Öksüzoğulları Plaza E-1 Blok Kat: 9 No: 93, 34218 Bağcılar/İstanbul
Pişirme süresi açısından düdüklü tencere, geleneksel pişirme yöntemlerine göre yemekleri daha hızlı pişirir, bu nedenle normal tencerelerde yapılması beklenen tariflerde yer alan sürelerden daha kısa zamanda yemeğiniz hazır konuma gelecektir. Düdük kısmının ses vermesinin akabinde düdüğü kapalı konuma getirmelisiniz. Yemek pişer pişmez kapağı açılmamalı, belli bir süre beklenmelidir. Açılacağı zaman düdüğü kaldırılıp içerisindeki havadan arındırılmalıdır. Söz konusu bu genel geçer bilgiler neticesinde tencerenizi rahatça kullanabilirsiniz ancak tencereden tencereye kullanım talimatları farklılık gösterebilir bu yüzden kullanmadan önce tercih ettiğiniz modelin kullanma talimatlarını öğrenip uygulamanız önemli olandır.

Taç Düdüklü Tencere Modelleri Nelerdir?

Taç markası düdüklü tencere modelleri açısından birçok seçeneği sizinle buluşturmaktadır. Taç farklı renklerde ve boyutlarda pek çok model sunmaktadır. Ayrıca indüksiyon tabanlı modeller de mevcuttur. Taç markasının sunduğu bu modellerden bazıları şu şekilde sıralanabilir:
Taç Bengü Pro Düdüklü Tencere Siyah 4 Lt
Taç Bengü Pro Düdüklü Tencere Siyah 6 Lt
Taç Bengü Pro Düdüklü Tencere Siyah 8 Lt
Taç Bengü İndüksiyon Tabanlı Güveç Düdüklü Tencere 4 LT
Taç Bengü İndüksiyon Tabanlı Güveç Düdüklü Tencere 7 LT
Taç Baby Düdüklü Tencere 3,5 lt Mor
Taç Baby İndüksiyon Tabanlı Düdüklü Tencere 2,5 lt Mor
Taç Baby İndüksiyon Tabanlı Düdüklü Tencere 2,5 lt Siyah
Taç Baby İndüksiyon Tabanlı Düdüklü Tencere 3,5 lt Kırmızı
Taç Baby İndüksiyon Tabanlı Düdüklü Tencere 3,5 lt Rose Gold
Taç Baby İndüksiyon Tabanlı Düdüklü Tencere 3,5 lt Siyah
Taç Bengü İndüksiyon Tabanlı Güveç Düdüklü Tencere Siyah 7 LT
Taç Presto İndüksiyon Tabanlı 4 Litre Düdüklü Tencere Kırmızı
Taç Presto 4 Litre Düdüklü Tencere Siyah
Taç Presto İndüksiyon Tabanlı 10 Litre Düdüklü Tencere Kırmızı
Taç Presto İndüksiyon Tabanlı 10 Litre Düdüklü Tencere Siyah
Taç Presto İndüksiyon Tabanlı 4 Litre Düdüklü Tencere Gri
Taç Presto İndüksiyon Tabanlı 6 Litre Düdüklü Tencere Gri
Taç Presto İndüksiyon Tabanlı 6 Litre Düdüklü Tencere Kırmızı
Taç Presto İndüksiyon Tabanlı 6 Litre Düdüklü Tencere Siyah
Taç Presto İndüksiyon Tabanlı 8 Litre Düdüklü Tencere Siyah
Bakıldığında yukarıda bahsi geçen Taç düdüklü tencere modelleri şık tasarımlarıyla dikkat çekmektedir. Ayrıca çeşitli boyutlarda olması kullanışlılık açısından dilediğinizi seçmenize olanak tanımaktadır. Kaliteleriyle de adından söz ettiren Taç’ın düdüklü tencereleri yoğun ilgi gören ürünlerdir. 

Taç Elektrikli Düdüklü Tencerelerin Özellikleri

Geleneksel düdüklü tencerelerden farklı olarak her şeyin dijitalleştiği dünyada mutfakta da farklı farklı seçenekler oluşmaktadır. Bu açıdan elektrikli düdüklü tencere de hayatımıza giren bir modeldir. Taç markasının elektrikli düdüklü tenceresi şık tasarımı, kalitesi ve sahip olduğu özeliklerle beğeninizi kazanacak bir üründür. 
Koruma sistemi olan bu tür tencerelerin güvenilir olduğunu belirtmek gerekir. Daha hızlı bir şekilde yemeklerin pişmesini sağlar. Ayrıca zamanlayıcı özelliği vardır. Yine zaman ve enerji tasarrufu sağlayan bir yapıdadır. 12 saate kadar sıcak tutma özelliği vardır.  15 otomatik pişirme modu bulunmaktadır. İç haznesi çıkarılabilir bir yapıda olup, kapasite olarak 6 litre şeklindedir. Akıllı uygulama desteği olan bu düdüklü tencerenin yine büyük ekranında ayarlama yapmak oldukça kolay bir şekilde olmaktadır.

Düdüklü Tencereyle Pişirilebilecek Yemekler 

Düdüklü tencereler hayatımızı kolaylaştıran bir özelliğe sahiptir. Birçok yemek türünün bu tencerelerde rahatlıkla pişirildiği söylenebilir. Bu yüzden bu tencere türleri mutfakta kullanıcıları için büyük bir yardımcı görevi görmektedir. 
Düdüklü tencereler ile çorba, pilav gibi yemekler kolayca yapılabilir. Ayrıca tavuk suyu ve et suyu hazırlamada kullanılabilir. Yine et yemekleri ve sebze yemekleri yapımında düdüklü tencerelerden yararlanılmaktadır. Ayrıca bu tencereler kuru baklagillerin çok rahat bir şekilde pişirilmesine aracılık etmektedir.

Düdüklü Tencerelerle Sağlıklı Yemek Yapmanın Yolu 

Sağlığımız bizim için önemlidir. Bu bakımdan düdüklü tencereler de sağlıklı yemek yapmamızı sağlayan gereçlerdir. Düdüklü tencereler yemekleri daha hızlı pişirmektedir. Bu özellikleri ile yiyeceklerin sahip olduğu vitamin ve minerallerin de kaybının minimum düzeyde olmasını sağlarlar. 
Besin değerlerini koruyan düdüklü tencereler bu yönleriyle oldukça tercih edilmektedir. Bu açıdan oldukça popüler olduklarını söylemek yanlış olmayacaktır. Bu yüzden siz de düdüklü tencereleri kullanarak sağlıklı yemekler pişirebilirsiniz. 
Zaman ve Enerji Tasarrufu Açısından Düdüklü Tencere Kullanımı
Düdüklü tencereler belirtildiği üzere basınç ve buhar gücünden yararlanan tencere türleridir. Normal pişirme yöntemlerine göre daha hızlı yiyeceklerin pişmesini sağlamaktadır. Bu durum olumlu bir yan ortaya çıkararak enerjinin daha az harcanmasına aracılık etmektedir.
Düdüklü tencerelerin bir diğer olumlu yanı ise zaman açısından fayda sağlamalarıdır. Yiyecekleri hızlı pişirdikleri için zamandan tasarruf etmenizi mümkün kılmaktadır. Bu açıdan bu tencere türlerini kullanarak zamandan kazanç sağlayabilirsiniz.

Düdüklü Tencere Temizliği Nasıl Yapılır?

Düdüklü tencereleri temizlerken birçok noktaya dikkat edilmelidir. Kullanma talimatlarına uyulmalı temizlikleri ve bakımları buna göre yapılmalıdır.  Temizlik aşamasına geçmeden önce ocaktan alınıp tamamıyla soğuması sağlanmalıdır. Soğuduktan sonra temizliğine başlanmalıdır.
Temizlik aşamasında sert malzemeler yerine yumuşak sünger vb. tercih edilmelidir. Sıcak su ve bulaşık deterjanı yine bu süreçte size yardımcı olacaktır. Ayrıca iyice durulamaya önem vermelisiniz. Yine kurulama aşamasında dikkat edilmelidir. Paslanma vb. sorunlarla karşılaşmamak için iyice kurulandığından emin olunmalıdır.

Güvenilir ve Patlamayan Düdüklü Tencereler

Düdüklü tencereler hızlı yemek pişirmemizi sağlayan gereçlerdir. Ancak pek çok kişi güvenilirliği konusunda emin olmamakta, bu konu hakkında endişe duymaktadır. Patlama ihtimali bu endişelerden biridir. Kullanma talimatlarına uygun kullanmanız bu noktada önemlidir.
Belirtilmelidir ki Taç düdüklü tencereleri güvenilirdir. Taç markasının kalitesiyle buluşan bu tencereleri rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bu açıdan satış noktaları veya web sitesi aracılığıyla Taç düdüklü tencere modellerini inceleyebilirsiniz. 
Hızlı Yemek Pişirmede Düdüklü Tencere Kullanımının Rolü 
Yemek yapmak bazı zamanlar kişiler için zorlu olabilmektedir. Zaman alan bir eylem olduğunu söylemek mümkündür. Özellikle zamanı olmayan kişiler için yemek yapmak bir sorun olabilmektedir. Bu noktada düdüklü tencereler yardımınıza yetişmektedir.
Düdüklü tencereler hızlı yemek pişirmeleriyle öne çıkan tencere türleridir. Bu açıdan oldukça yaygın kullanılmaya başlanmışlardır. Zamandan tasarruf etmenizi sağlayan yapıları nedeniyle bu tencere tipleri oldukça ilgi görmektedir. Bu sebeple siz de zamanınızın size kalması açısından ve yemek pişirme sürelerini daha kısa tutmak amacıyla düdüklü tencereleri kullanabilirsiniz. 

Düdüklü Tencere Kullanımının Avantajları

Düdüklü tencereler birçok yönden avantajlı tencere türleridir. Daha önceki başlıklarda da yer yer detaylı bir şekilde ele alınan avantajlarını toplu bir şekilde ele almak istediğimizde ilk olarak lezzetli yemekler pişirmenize olanak sağladıklarını söylemeliyiz. Sadece lezzetli yemekler pişirmenize imkan vermekle sınırlı kalmayıp aynı zaman da sağlıklı tatlar ortaya çıkarmanıza da yardımcı olurlar. Yine düdüklü tencereler birçok zorlu yemeği hızlı bir şekilde pişirmenize imkan tanırlar. Zamanın önemli olduğunu düşündüğümüzde bu açıdan da oldukça faydalı oldukları söylenilebilir.
Düdüklü tencereler zaman tasarrufunun yanı sıra enerji tasarrufu da sağlayan ürünlerdir. Ayrıca oldukça kullanışlı bir yapıdadır. Yine birçok yemek türünü pişirebilmek için kullanılabilirler. Zorlu bakliyat yemekleri bile bu tencereler ile çok daha kolay bir hal almaktadır. Bu yüzden tüm bu avantajlarıyla siz de düdüklü tencereleri hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. 

Taç Düdüklü Tencere Fiyatları 

Taç markası pek çok modelde düdüklü tencerenin üretimini yapmaktadır. Şık tasarıma sahip kaliteli üretimler yapmaktadır.  Fiyat açısından da söz konusu bu tencerelerin uygun fiyatlı olduklarını söylemek mümkündür. 
Fiyatlar açısından daha fazla detaya inilmek istenildiğinde 689 TL’den başladığı söylenilebilir. Yine elektrikli düdüklü tencere modeli 5.499 TL’den satışa sunulmaktadır. Siz de düdüklü tencerelerin bahsedilen sahip olduğu avantajları çerçevesinde bu tencere türlerini kullanma yoluna gidebilir, bu noktada Taç ürünlerini tercih edebilirsiniz.



1 Yorumlar

  1. Düdüklü tencereler yemek yapmada hayatımızı kolaylaştıran mutfak gereçleridir. Sahip oldukları birçok özellik vardır. En başta yemekleri hızlı pişirmeleri ile ünlüdür. Bakıldığında bu tencere türleri buhar ve basınç gücünün etkisiyle yemekleri diğer tencerelere nazaran daha hızlı pişirmeye yarayan mutfak ekipmanlarıdır. Adını basıncın etkisiyle hava akışını sağlayan düdük kısmından alan bu tencereler yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Bu noktada belirtilmelidir ki Taç düdüklü tencereler konusunda kaliteden ödün vermeyen ürünleri ile sizlere pek çok seçenek sunmaktadır.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski